När släpps Minecraft Dungeons? Här är svaret!

minecraft dungeons beta screenshot

Microsoft har avslöjat när Minecraft Dungeons släpps. Inte helt oväntat är det 2020 som gäller – men det dröjer inte längre än att vårvärmen börjat ta fart i vårt avlånga land innan spelet blir tillgänglig.

  • Släpps i april 2020
  • Kommer initialt till Windows 10, Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch
  • Släpps till alla som har Xbox Game Pass
  • Upp till fyra samtidiga spelare lokalt eller över internet

Minecraft Dungeons är ett helt nytt spel i Minecraft-serien och är resultatet av Microsofts uppköp av Mojang under 2014. Det Redmont-baserade företaget har styrt upp sin spelserie rejält och breddar namnet rejält på marknaden.


Lästips: Microsoft: Minecraft 2 kommer aldrig att släppas

Två speltitlar som bäddar för Microsoft önskan att locka fler spelare är nyligen släppta (som beta) Minecraft Earth och kommande Minecraft Dungeons. Den förstnämnda kan du spela redan idag, om än i begränsad form.

Minecraft Dungeons däremot är fortfarande några månader bort. Närmare bestämt får du vänta till april 2020 innan spelet släpps – och då till PC.

Spelet avslöjades först under MineCon 2018 och har sedan dess fått flera mindre trailervideor och visades även på E3 tidigare under 2019. Minecraft Dungeons är i stort en så kallad ”dungeon crawler” där hjältarna kämpar sig genom ett grottsystem i Diablo-stil.

Minecraft Dungeons stöder upp till fyra samtidiga spelare

Minecraft Dungeons har stöd för upp till fyra spelare både i ett lokalt nätverk och över internet. Och målet är att tillslut nedkämpa slutbossen Arch-Illager med alla tillgängliga mål och medel.

Lästips: Minecraft krossar Tetris – är nu världens bäst säljande spel

Spelet har inga klasser att välja mellan och din stil bestäms helt utifrån vilka vapen och annan utrustning du väljer att använda. Du kan förbättra dina saker med trollformler (precis som i vanliga Minecraft) och det finns en mängd olika fiender att bekämpa. Bland annat Enchanters som gör livet lite extra surt för dig genom att göra andra fiender starkare.

Minecraft Dungeons släpps som ovan nämnt i april 2020. Då till Windows 10, Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch och via Xbox Game Pass.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.