När släpps Horizon Forbidden West? (försenas till 2022)

horizon forbidden west aloy bow

Hett efterlängtade Horizon Forbidden West kommer inte att släppas under 2021. Enligt webbsajten Bloomberg så försenas storspelet så pass att det kommer först under 2022. Varför är inte officiellt klarlagt än.

  • Kan släppas under Q1 2022
  • Tidigare planerat att släppas julen 2021
  • Oklart varför spelet försenas

Läs mer: Se bilder & video från nya Horizon Forbidden West till Playstation 5 här

Vad har hänt?

Horizon Forbidden West försenas till 2022 istället för att släppas under 2021 års senare del som tidigare planerat. Lanseringsperioden har alltid varit lite skakik för Horizon Forbidden West, men nu vet vi definitivt att det inte kan släppas det här året.

När släpps Horizon Forbidden West?

Det enda vi vet om lanseringsfönstret just nu är att Horizon Forbidden West kan släppas under första kvartalet 2022. Det betyder att spelet kan nå butikerna någon gång mellan januari och april månad. Men det är inte helt spikat och fler ändringar kan komma.

horizon forbidden west mammoths

Varför försenas Horizon Forbidden West?

I skrivande stund vet vi inte varför spelet försenas. Det finns många anledningar till varför det kan ske. Vi vet att många andra spel (och även filmer) försenas på grund av coronapandemin som ställer till det med sjukdom, hemarbete och annat otyg.

Ska jag köpa Horizon Forbidden West när spelet släpps?

Absolut! Men vår rekommendation är att du börjar med föregångaren Horizon Zero Dawn från 2017 som lägger grunden till Horizon Forbidden West. För att spela Horizon Zero Dawn behövs en Playstation 4, Playstation 4  Pro eller Playstation 5.

Läs tips: Har Horizon Zero Dawn stöd för Playstation 5 (PS5)? (tekniksmart.se)

Vad säger Sony om förseningen av Horizon Forbidden West?

Sony har i skrivande stund inte gått ut med något officiellt meddelande om förseningen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.