Mycket bättre ljudinspelningar med OnePlus 5

oneplus 5 baksida kamera

OnePlus 5 presenteras den 20 juni och intresset kring mobiltelefonen är skyhögt. Tillverkaren har skapat rejält med hype kring sina telefoner genom att erbjuda utmärkt prestanda till lägre pris än konkurrenterna — och många frågar sig nu om de kan fortsätta samma bana med OnePlus 5.


Efter den enorma succén med OnePlus 3 och OnePlus 3T har tillverkaren en positiv syn på framtiden. Konkurrenterna står dock inte still utan fortsätter att utveckla och locka den stora användarskaran, något som tvingar OnePlus att vara bättre och smartare om de ska få den synlighet som behövs i det enorma bruset på marknaden idag.

Ett sätt att stå ut från mängden är inte bara pris och design, även funktionerna måste blir bättre. Och här verkar det som att OnePlus har stora nyheter på gång. Givetvis får vi se bättre hårdvara i from av snabbare processor som pressar upp prestandan, och telefonens tjocklek påstås vara den tunnaste flaggskeppstelefonen någonsin på marknaden.

Men alla vet att prestandan går upp för varje ny modell, i det här fallet tack vare en supersnabb Snapdragon 835-processor. Det är de små sakerna som lockar många, och även här tänker OnePlus leverera.


Spela in samtal på Android – här är bästa appen!Exempelvis lovar OnePlus att ljudinspelningen med OnePlus 5 har blivit betydligt bättre. Det kanske låter som något trivialt och onödigt att rapportera, men alla som gillar spela in videoklipp i miljöer med hög ljudnivåer kan bekräfta hur viktigt det är med bra mikrofoner och ljudkretsar för att inte ljudet ska ”klippa” och låta illa.

Med OnePlus 5 ska ljudet vid videoinspelning vara mycket bättre än vad OnePlus 3 och OnePlus 3T var kapabel till. Något som bland annat demonstreras i videon som du kan se här ovan. Det är storskillnad som du kan höra.

Vi tog in ny hårdvara och tilldelade en grupp ingenjörer som fick arbeta med att optimera ljudsystemet för klarar ljudinspelningar. Som resultat av arbetet kan den förbättrade mikrofonen i OnePlus 5 prestera betydligt bättre i höga ljudförhållanden — Carl Pei, OnePlus

Det är viktigt för tillverkarna att kunna erbjuda ett komplett paket och inte bara en produkt som är bra på det ena men dåligt på det andra. Videoinspelningar består av två delar — video och ljud — och oavsett hur bra bilden är så kan det inte ta bort den negativa känslan av riktigt dåligt ljud.

Fortfarande är en extern mikrofon alltid bättre med större dynamik och bättre omfång. Men hur ofta kan man ta med en sån varhelst man går? Precis, det gör man inte. Ibland är det dock värt varenda krona, som när man spelar in barnens konsert eller skolavslutningen. Då kan exempelvis en Shure MV88 iOS Digital Stereo Condenser för iPhone eller Røde VideoMic ME 3,5 TRRS för Android vara något att ha med.

Vad använder du för att spela in video och ljud med din smartphone? Kommentera gärna och berätta! Kanske är det en extern mikrofon, en stabiliseringslösning eller något favoritprogram?