Mozilla Thunderbird 60.5 är släppt – här är nyheterna

Mozilla Thunderbird Logo 2019

Mozilla Thunderbird 60.5 är en mindre uppgradering till den populära e-postklienten. Den är en del av flera mindre uppdateringar innan de framtida, större uppdateringar som utlovats tidigare släpps.

Thunderbird 60.5 ger bland annat stöd för tjänsten WeTransfer. Den används för att överföra filer mellan enheter och du gör det kostnadsfritt med filstorlekar upp till 2 GB. Allt över det har en kostnad, men under är helt gratis.

Andra förbättringar är stöd för att manuellt lägga till OpenSearch-sökmotorer från en lokal XML-fil, kompatibilitet med WebExtension-baserade FileLink-tillägg; exempelvis det från Dropbox. Och Thunderbird använder nu Google och DuckDuckGo som standard på utvalda marknader.

DuckDuckGo är en sökmotor som konkurrerar bland annat Google och Bing. Det som skiljer den här sökmotorn från resten är ett stort fokus på användarnas integritet.
Läs mer om DuckDuckGo här.

Slutligen är det enklare för användare av Microsoft Exchange att lägga till e-postkonton i Thunderbird. E-postklienten kommer att känna av när Exchange-protokollet används och uppmana till installation av tredjepartstillägget Owl for Exchange. Utan detta kan Exchange inte användas.

Och givetvis har Mozilla implementerat en hög fixar för buggar och sårbarheter. Det är mer regel än undantag, men är du nyfiken kan du läsa om vilka buggar som fixats här.

Här hämtar du Thunderbird 60.5

Om du redan har Thunderbird på datorn kan du installera uppdateringen direkt via appen på Windows och macOS. Med Ubuntu kommer uppdateringen att installeras via de traditionella kanalerna. Du får en avisering när nya versionen är redo.

Har du inte installerat Thunderbird redan finns den att ladda ner från den officiella webbsajten. Här finner du installations filer för alla de vanligare operativsystemen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.