Motorola Mobility stänger ner USA-fabrik

motorola-moto-x

Motorola Mobility stänger ner sin tillverkningsfabrik för Moto X i Texas, USA.

Anledningen är den dåliga försäljningen av telefonen och satsningen på att ta hem jobben till USA ser ut att vara en ordentlig flopp för företaget.

Bara året efter lanseringen av hett omtalade och hypade Moto X så tvingas Motorola Mobility se verkligen och anpassa sig till försäljningen av telefonen. Som mest hade anläggningen 3 800 anställda på plats, en siffra som gradvis har minskat till endast 700 – de flesta anställda via Flextronics International.

Moto G en storsäljare

Det finns inga officiella siffror över försäljningen av Moto X men analytiker har räknat ut att cirka 900 000 exemplar ska ha sålts under första kvartalet efter lanseringen. När telefonen väl nådde butikerna och recensionerna började trilla in visade det sig att marknaden inte alls tog emot Moto X med så bra vitsord som Motorola Mobility (och Google) hoppats på.

Moto G däremot som släpptes något efter Moto X och med sämre specifikationer (och lägre prislapp) blev däremot något av en succé i mellansegmentet. Denna tillverkas dock inte i USA och frågan är om Motorola Mobility kommer eller ens kan flytta tillverkningen till sin Texas-anläggning för att nyanställa de som sagts upp under årets gång.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.