Ny mjukvara till Pebble – version 2.2 ger flera förbättringar

pebble.jpg

Mjukvaran i Pebble har uppdaterats till version 2.2 och bjuder med den på flera efterlängtade nyheter.


Det första är att man nu kan justera volymen i musikappen – bara håll nere valknappen och tryck på upp eller ner så ändras volymen därefter. Snabbt och enkelt. Vidare har musikappen fått en tidslinje så man ser hur mycket som är kvar på den låt som spelas för tillfället. Det har även tillkommit några småändringar till gränssnittet.

Det andra är att man nu kan ändra ordningen på installerade appar. Åter igen håller man nere valknappen och trycker upp eller ner för att ändra i listan. Bara flytta markören till den app som ska flyttas och tryck på respektive knapp för att ändra positionen på den.

Kräver uppdaterad app

Andra nyheter är att alarmet nu kan vibrera i upp till 10 minuter, upp från 60 sekunder som tidigare. En garanterat välkommen ändring som uppskattas av många. Den som har en Iphone får även stöd för iBeacon så

För att få den senaste versionen till Pebble krävs den senaste versionen av Android– och IOS-appen – så börja med att uppdatera denna om så behövs. Därefter kan man manuellt kolla efter version 2.2 direkt via denna.

Pebble Firmware 2.2 (Release Notes)

  • The Launcher Menu is now re-orderable. Hold the Select button to re-position a menu item.
  • Volume control in the Music app. Hold the Select button while in the app to launch volume controls.
  • Music app redesigned: fixes layout issues and adds a track progress bar.
  • Alarm now vibrates for 10 minutes instead of 1 minute.
  • Bug fixes and stability improvements.

iOS Pebble App 2.2 (Release Notes)

  • Enabled more new JavaScript apps to be downloadable in the Pebble appstore.
  • Support for new volume controls in Pebble firmware v2.2.
  • Added iBeacon support, using Bluetooth Low Energy to know when the Pebble and iOS device are in close proximity to each other. GPS location is not recorded, and impact on battery life is negligible.

Listan via officiella Pebble-bloggen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.