Mötestjänsten Zoom kommer till Amazon Echo Show, Facebook Portal och Nest Hub Max

facebook portal zoom videomote 2020

Mötes- och videotjänsten Zoom kommer till Amazon Echo Show, Facebook Portal och Nest Hub Max. Det betyder att du snart kan delta i digitala möten på de smarta skärmarna, och nyheten kommer bara kort efter att Google Meet rapporterats komma till Chromecast.


Integrationen med de smarta skärmarna kommer senare under 2020, och Zoom börjar med Facebook Portal. Via skärmen kan du bland annat gå med i möten och använda den inbyggda kameran i Facebook Portal agera som en webbkamera. Kameran kan både identifiera personer fram för Portal-enheten och hålla dem centrerade i bilden.

Facebook Portal kommer även få stöd för andra mötes- och videotjänster ungefär samtidigt som Zoom integreras. Bland annat Webex, BlueJeans och GoToMeeting. Kanske inte de mest använda på svenska marknaden, men det är positivt att se en utveckling som går framåt.

Efter Facebook Portal så är det dags för Amazon Echo Show och Google Nest Hub-serien att få Zoom. Med båda kan du använda rösten för att be de smarta skärmarna att gå med i ett videomöte på Zoom. För att göra det krävs att du länkar din kalender till respektive röstassistent (Alexa och Assistant).

Med en ansluten kalender och stöd för Zoom behöver du ingen mötes-ID eller PIN-kod för att gå med.


En notis här är att även om Google initialt bara sa att Nest Hub Max skulle få Zoom-integration så stämmer det inte. Företaget avslöjade i efterhand att även den mindre Nest Hub-modellen får samma stöd samtidigt som Nest Hub Max gör det.