Mobilnavigatorn Waze får inbyggd musikspelare – spela direkt från Spotify & Pandora

Waze Logo

Mobilnavigatorn Waze får stöd för uppspelning av musik från tjänster som Spotify och Pandora. Funktionen går just nu att testa i en beta-version av Waze för både Android och iOS.

Stödet kommer kort efter att Google Maps inkluderat stöd för bland annat Spotify, Apple Music och Google Play Music. Eftersom Google äger mobilnavigatorn Waze så var det bara en tidsfråga innan liknande stöd skulle landa i den appen.

Totalt stöds åtta tjänster direkt från start. Tillsammans omfattar de vanlig musik, podcasts, radio, nyheter och ljudböcker. Intressant nog får du inte samma stöd på båda plattformarna. Pandora och TuneIn kan bara användas på Android och Deezer bara på iOS.

Här är de åtta tjänster som Waze stöder i beta-versionen:

  • Pandora
  • Deezer
  • iHeartRadio
  • NPR One
  • Scribd
  • Stitcher
  • TuneIn
  • Spotify

För att uppspelningen ska fungera måste du ha respektive tjänsts egna app på telefonen. Och det är bara senaste versionen som gäller, så har du redan någon installerad måste denna eventuellt uppdateras.

Därefter öppnar du Waze och synkroniserar apparna via mobilnavigatorn. Alla tjänster som stöds har sin egen ikon i Waze, så klicka bara på den som du vill använda så kopplas de ihop.

Apple Music & Google Play Music fungerar INTE med Waze

Notera att varken Apple Music eller Google Play Music fungerar i Waze. Om du vill använda dessa måste du – åtminstone just nu – använda Google Maps istället.

Vi tycker att Waze är en supergrym navigator och uppskattar verkligen att utvecklingen fortsätter, trots att Google tagit över appen. Vi vet att Google har en egenskap av att ta bort andra tjänster och implementera dem (väldigt sakta) i sina egna tjänster.

Så räkna med att Waze försvinner i framtiden, även om det just nu fungerar det riktigt bra. Vad tycker du om mobilnavigatorn Waze? Är det här en utveckling som du väntat på? Skriv en kommentar och berätta vad du tycker!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.