Mini-LED i nya iPad Pro för 2021 – kan släppas första kvartalet (Q1)

apple-ipad-pro-2018
Annons

Apple kan släppa en ny 12,9-tums iPad PRo med mini-LED i skärmen. Den nya modellen väntas komma under första kvartalet 2021 och har även 5G-stöd.

Det är webbsajten DigiTimes som rapporterar att nya iPad Pro kan använda mini-LED i skärmen.

Mini-LED är en teknologi som medför flera fördelar jämfört med både vanlig LED och OLED. Bland annat fler zoner för en mer precis dimmning av LED-belysningen.

Tekniken gör också att skärmen blir ljusstarkare, får kraftfullare färger och generellt bättre HDR-visning. Allt utan risken för inbränning som med vanliga OLED-skärmar.

Annons

Allt har givetvis en kostnad, och vi kan räkna med att priserna på nya iPad Pro går upp för att täcka den extra kostnaden för Apple.

Anledningen till att mini-LED äntligen blir aktuell för surfplattorna har med tillverkningsindustrin att göra. Enligt uppgift har Apple infört en ny skärmtillverkare (BOE) som gör att resurser för mini-LED har frigjorts till iPad Pro-serien.

Lästips: Har iPad Pro stöd för WiFi 6?

Det här är inte första gången vi rapporterar om iPad Pro och introduktionen av mini-LED till serien. Redan i september 2020 publicerade vi ett tidigare rykte om att tekniken skulle släppas till iPad Pro under fjärde kvartalet. Så blev inte fallet och vi får alltså vänta lite till.