Mini-LED i nya iPad Pro för 2021 – kan släppas första kvartalet (Q1)

apple-ipad-pro-2018

Apple kan släppa en ny 12,9-tums iPad PRo med mini-LED i skärmen. Den nya modellen väntas komma under första kvartalet 2021 och har även 5G-stöd.


Det är webbsajten DigiTimes som rapporterar att nya iPad Pro kan använda mini-LED i skärmen.

Mini-LED är en teknologi som medför flera fördelar jämfört med både vanlig LED och OLED. Bland annat fler zoner för en mer precis dimmning av LED-belysningen.

Tekniken gör också att skärmen blir ljusstarkare, får kraftfullare färger och generellt bättre HDR-visning. Allt utan risken för inbränning som med vanliga OLED-skärmar.

Allt har givetvis en kostnad, och vi kan räkna med att priserna på nya iPad Pro går upp för att täcka den extra kostnaden för Apple.


Anledningen till att mini-LED äntligen blir aktuell för surfplattorna har med tillverkningsindustrin att göra. Enligt uppgift har Apple infört en ny skärmtillverkare (BOE) som gör att resurser för mini-LED har frigjorts till iPad Pro-serien.

Lästips: Har iPad Pro stöd för WiFi 6?

Det här är inte första gången vi rapporterar om iPad Pro och introduktionen av mini-LED till serien. Redan i september 2020 publicerade vi ett tidigare rykte om att tekniken skulle släppas till iPad Pro under fjärde kvartalet. Så blev inte fallet och vi får alltså vänta lite till.