Minecraft-filmen fördröjs – kan inte släppas i maj 2019

Minecraft

Den planerade Minecraft-filmen kommer inte att släppas i maj 2019 som tidigare annonserat. Regissören Rob McElhenney har lämnat projektet och därmed är en lansering oviss.

Arbetet med att göra om spelet till en film har varit en lång och utdragen process. Arbetet påbörjades redan 2014 av Warner Bros och då var Shawn Levy tänkt att regissera filmen (han har även gjort Night in the Museum och Stranger Things).

Bara året senare tog Rob McElhenney över rollen som regissör. Till sin hjälp fick han Jason Fuchs som arbetade med filmens manus. Fuchs är främst känd för filmen Wonder Woman, men även för honom blev Minecraft för mycket.

I ett försök att återvitalisera arbetet så har Warner Bros anställt Aaron och Adam Nee för att skriva om manuset. Aaron och Adam är samtidigt involverade i arbetet med att skriva manus till adaptionen av Masters of the Universe.

Idag är det fler frågetecken än något annat kring Minecraft-projektet.

Vi vet inte hur det finansiella avtalet ser ut mellan Warner Bros och Mojang AB. Inte heller om det blir en animerad film eller spelfilm. Faktum är att det inte finns någon information alls om den tilltänkta filmen – inte ens ett manus.

Under 2016 bekräftades att filmen skulle spelas upp i 3D och på IMAX-biografer. Idag vet vi inte vad som kommer, så 3D och IMAX kanske inte längre stämmer.

Frågan är också – vill vi ha en Minecraft-film? Vad tycker du? 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.