Nintendo släpper New 2DS XL med Minecraft-tema

nintendo-new-2ds-xl-minecraft-front

Nintendo fortsätter att satsa på sin populära New 2DS XL-serie med handkonsoler. Nyligen presenterades tre nya modeller som alla har identiska specifikationer – det som skiljer dem åt är designen på det yttre skalet.

  • Tre nya modeller med olika teman
  • På insidan är de helt identiska som alla andra New 2DS XL
  • Släpps primärt på den japanska marknaden
  • Oklart om de kommer till svenska butiker

Modellerna har teman från populära spelserier som Animal Crossing, Minecraft och Mario Kart. Ja, du läste rätt – Nintendo har släppt en handkonsol med tema från Minecraft, och det i samarbete med Mojang.

Handkonsolerna är alla stiligt designade med präglade detaljer som ger en stor känsla av kvalitet.

Modellen med Animal Crossing-tema har en förinstallerad version av den Amiibo-uppgraderade varianten av Animal Crossing: New Leaf. Minecraft-modellen kallas Creeper Edition och har så klart spelet Minecraft förinstallerat. Kan du gissa vilket spel Mario Kart 7-varianten har?

nintendo-new-2ds-xl-minecraft-oppenMinecraft-versionen släpps den 2 augusti i år på den japanska marknaden. Animal Crossings- och Mario Kart 7-versionerna släpps båda den

Det är oklart om och i så fall när de kan nå de europeiska och amerikanska marknaderna, om någonsin. Det pratas dock om en sådan lansering bara dagar efter att de blivit tillgängliga i Japan.

Det här är inte första gången som Nintendo samarbetar med andra företag på det här sättet. Microsoft har tidigare arbetat nära den japanska speljätten för så kallat cross-play mellan Xbox och Switch.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.