Google Chrome får snart en ny design – du kan prova den idag

Google Chrome Logo 2016

Google har arbetat med en ny design för gränssnittet till webbläsaren Chrome – och idag släpptes den första testversionen med Material Design så att vi kan testa den.

  • Du kan testa nya designen direkt om du använder Chrome Canary
  • Tänk på att det sannolikt finns buggar som stället till det
  • Nya designen kan göra att det tar tid att vänja sig
  • Läs det officiella meddelandet från Google här

Om du använder Chrome Canary på Windows, Linux eller Chrome OS så har webbläsaren fått en uppdateringen med nya designen. Och Material Design är aktiverad från start, så du bör se den direkt efter uppdateringen.

Använder du macOS måste du först aktivera Chrome Canary, därefter sätta två experimentella flaggor i webbläsaren:

Under huven är det fortfarande samma Chrome-webbläsare som du är van vid sen tidigare. Men på ytan har det skett en hel del förändringar. Och till en början kan det se lite konstigt ut.

Chromium-evangelisten Francois Beaufort skriver i ett meddelande att Chrome-användarna lär behöva ett tag för att vänja sig vid allt nytt.

Plenty of things have been updated for the better in my opinion: tab shape, single tab mode, omnibox suggestion icons, tab strip coloring, pinned tabs, and alert indicators.

Om du är sugen på att testa bör du så klart göra det med viss försiktighet. Det är fortfarande en webbläsare under utveckling och det kan finnas otrevliga buggar som ställer till det.

Läs mer här om hur du ändrar till Chrome Canary för att testa Material Design.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.