Dolby Vision på gång till Xbox One

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Microsoft testar just nu stöd för Dolby Vision till Xbox One-serien med spelkonsoler. Just nu är det Xbox One S och Xbox One X som får testa stödet, och det finns inga indikationer på att gamla Xbox One också omfattas.


Dolby Vision är en konkurrent till HDR10 med betydande kvalitetsförbättringar jämfört med sin konkurrent. Bland annat kan ljusstyrkan bli mycket högre och antalet färger som stöds är fel. Ett ordentligt lyft, förutsatt att din TV stöder Dolby Vision så klart.

Just nu är det bara Netflix-appen som har stöd för Dolby Vision. Microsoft planerar dock att utöka antalet appar längre fram. Om Xbox One-serien får stöd för Dolby Vision på Bluray-skiva återstår att se.

Eftersom Dolby Vision är bättre än HDR10 så är det ett välkommet stöd från Microsoft. Och en extra säljpunkt som företaget kan trycka på bredvid konkurrenten Playstation från Sony. Varken Playstation 4 eller Playstation 4 Pro har stöd för Dolby Vision eller Dolby Atmos.

Stödet för Dolby Vision släpps med uppdateringen ”System Update 1810”. Den är just nu tillgänglig för Insider-användare som testar förhandsversioner, så den är inte släppt för alla riktigt än.

Läs mer om nyheten på den officiella Xbox-webbsajten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.