Movies Anywhere fungerar nu med Windows-appen Movies & TV

disney-movies-anywhere

Microsoft går med i filmtjänsten Movies Anywhere. Den Disney-ägda tjänsten finns idag att använda med bland annat iTunes, Google Play Movies, Amazon Video och Vudu – och nu även i Movies & TV-appen för Xbox och Windows 10.

  • Köp filmer via Movies Anywhere – synkronisera med alla dina prylar
  • Fungerar i skrivande stund bara för amerikanska användare
  • De flesta stora filmbolagen är med på Movies Anywhere
  • Visste du att Minecraft-filmen fördröjs?

Movies Anywhere har avtal med fyra stora aktörer – Sony, Twentieth Century Fox, Universal och Warner Bros. Och så klart Disney själva. Det betyder att du kan se i princip alla de nya, stora filmtitlarna som släpps på marknaden idag.

Alla köp som görs via tjänster som stöder Movies Anywhere blir synliga och spelbara från andra. Så om du exempelvis köper en ny Disney-film från iTunes så kan du titta på den via Google Play Movies.

Vad du behöver är ett konto hos Movies Anywhere, som därefter länkas med andra tjänster som stöder Disney-tjänsten. För att komma igång med Movies Anywhere och Microsoft-appen Movies & TV gör du följande:

  1. Registrera ditt konto hos MoviesAnywhere.com
  2. Följ instruktionerna på skärmen för att synkronisera ditt Microsoft-konto
  3. Vänta tills synkroniseringen är klar
  4. Klart!

Okej, lite fler steg än så är det ändå, men i stora drag är det busenkelt att komma igång. Gå till sajten, registrera ditt konto och acceptera avtalsvillkoren.

Det enda du egentligen måste tänka på är att Movies Anywhere bara fungera för amerikanska användare. Och det är inte alla VPN-tjänster som fungerar. Vi provade med svenska OVPN, och det blev stopp direkt.

Om du råkar bo i USA och testar Movies Anywhere – skriv en kommentar och berätta vad du tycker om tjänsten!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.