Microsoft Word: 1 miljard nerladdningar på Android

microsoft office apps new logos 2019

Använder du appen Microsoft Word i din Android-telefon? Då är du en av miljarden användare som laddat ner, installerat och använder appen idag.


Microsoft Word ingår i den större appsviten med appar och tjänster som är Office 365. Ett komplett paket för redigering av en rad dokumenttyper och där molnlagringstjänsten OneDrive ingår.

Enligt webbsajten har Microsoft Word för Android laddats ner över en miljard gånger sen appen släpptes till operativsystemet.

I den siffran inkluderas inte bara direkta nerladdningar från Google Play Store, utan även förinstallerade versioner. Siffran avslöjar inte hur många som faktiskt använder Word, vilket så klart hade varit kul att veta också.

Nämnvärt är att syskonapparna Excel, PowerPoint, OneNote och OneDrive har laddats ner cirka 500 miljoner gånger var.


Den enda appen som sticker ut är Outlook som endast laddats ner runt 100 miljoner gånger. Detta trots att Outlook är en av de absolut mest populära e-postklienterna för Android, vid sidan av Google Gmail-appen.

Här kan du ladda ner Microsoft Office-apparna för Android

Microsoft missade mobiltåget helt med Windows 10 Mobile, men det verkar som att de tar igen vad de förlorat på sina appar. Ett misstag som Bill Gates öppet erkänner som ett av sina absolut största med Microsoft.

Men där det mobila operativsystemet blir en svart fläck i Microsofts historia så tar andra delar över som en mer positiv del av företagets framtid. Exempelvis tjänsten Team som idag har fler användare än Slack.

Använder du Office-apparna på din mobiltelefon eller surfplatta? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser med dem.