Microsoft: Windows 10 finns på 1,3 miljarder enheter

microsoft windows 10 logo 2019

Visste du att Windows 10 finns på ungefär 1,3 miljarder enheter världen över? Det är extremt många datorer och andra Windows-kompatibla enheter – och Microsoft tänker INTE överge dem när Windows 11 släpps.

  • 1,3 miljarder (!) enheter använder Windows 10 idag
  • Fortsatt stöd för Windows 10 i framtiden
  • Uppdateringen 21H2 släpps under 2021

Läs mer: Nedgradera från Windows 11 till Windows 10

Fortsatt stöd för Windows 10 efter lanseringen av Windows 11

Windows 10 är det absolut populäraste operativsystemet för såväl bärbara som stationära datorer idag. Efter att Windows 7 sakta minskat i antal aktiva enheter så toppar Windows 10 listorna med god marginal, och Microsoft är givetvis mycket medvetna om det.

Därför är det nog ingen som är förvånad att Microsoft inte tänker dra pluggen ur Windows 10 så fort Windows 11 släppts och mognat på marknaden.

I ett blogginlägg på sin officiella webbsajt säger Microsoft att ”även om vi är exalterade över nästa generationens Windows med Windows 11 så är vi också fokuserade på att ge stöd åt de 1,3 miljarder månatliga, aktiva enheter med Windows 10”.

Läs mer: Black Screen of Death – ersätter BSOD i Windows 11

Glöm inte att Windows 10 21H2 är på väg

Det är oklart varför Microsoft känner att de måste förtydliga faktumet att de tänker fortsätta ge stöd åt Windows 10 i framtiden.

Och Microsoft vill inte att vi glömmer bort den kommande 21H2-uppdateringen till Windows 10.

I blogginlägget skriver Microsoft att ”Windows fortsätter att ha en viktig roll i människors liv när de jobbar, lär sig och har roligt […]. Vårt mål är att ge nya funktioner och lösningar via en snabb och pålitlig uppdateringupplevelse.”

Windows 10 21H2 är inte den mest nyhetsrika uppdateringen som släppts till operativsystemet. Och knappast den mest intressanta. Men den innehåller en stor mängd buggfixar och andra kvalitetslösningar som gör livet lite bättre för de som stannar kvar med Windows 10.

Du kan läsa mer om Windows 10 21H2 på Microsofts officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.