Microsoft uppgraderar Outlook för att möta nya Gmail

Microsoft Outlook Logo

Microsoft har presenterat sitt svar på nya Gmail. I ett meddelande bekräftar det Redmond-baserade företaget en rad förbättringar och nyheter till Outlook på alla plattformar – från Windows 10 och webbläsaren till Android och iOS.


  • Bättre hantering av OSA (RSVP)
  • Kan visa upp till tre samtidiga tidszoner i Outlook
  • Quick Reply kommer till Android
  • Blockera bilder i meddelanden utanför organisationen

Vilka nyheter som påverkar dig beror på hur och var du använder Outlook idag. I Outlook-appen för Windows är det främst kalendern som får en rejäl uppfräschning. Du får påminnelser för betalningar av räkningar och när du har bokat möten. Finns konferensrum på din arbetsplats kan du få förslag på lediga sådana när du bjuder in till nya möten.

Föredrar du Outlook i mobiltelefonen kan du snart synkronisera ofärdiga e-postmeddelanden från mobilappen till desktop-klienten. Börja skriv på din Android-telefon eller iPhone och fortsätt på datorn när du kommer hem. Smart och enkelt.

Specifikt för Android-versionen av Outlook är att applikationen får stöd för Office Lens. Därmed kan du ta fotografier på exempelvis anteckningar och whiteboards direkt i Outlook och snabbt omvandla dem för att bli mer läsbara. Föredrar du en separat app för det finns Office Lens som enskild nerladdning via Google Play Store och Apple App Store också.

microsoft-outlook-tablet-windows-2018En annan förbättring till Android-appen är en Quick Reply-funktion som visas längst ner på skärmen när du svarar på e-postmeddelanden. Den visar förinställda snabbsvar som försöker matcha innehållet i mottagna meddelanden. Finns redan i iOS-versionen av Outlook, men snart kommer den till Android.


Det blir dessutom möjligt att blockera innehåll från personer utanför den egna organisationen. Exempelvis bilder som används för att spåra när du öppnar meddelanden.

En efterlängtad nyhet är att Outlook blir bättre på att hantera flera tidszoner. När du startar och slutar evenemang eller möten som sträcker sig över flera tidzoner kan du enkelt visa dessa i Outlook. Upp till tre tidszoner kan visas. Outlook blir även bättre på att hantera OSA, eller RSVP som är den internationella motsvarigheten.

Läs mer om alla nyheter och förbättringar på Microsofts webbsajt.