Microsoft uppdaterar Office-apparna för Android — tre små nyheter

Office 2013 logo

Microsoft har uppdaterat Office-apparna för Android. Tre nyheter har introducerats och även om de inte är av det överväldigande slaget så lär de komma som positiva förbättringar för många användare.

Den första förbättringen är att du nu kan öppna PDF-filer direkt i Word-appen. inga konstigheter alltså; bara ladda in din PDF-fil och granska innehållet, fullt renderat som om det vore på datorn. Det kan förekomma en del skillnader med grafiska funktioner som inte kan laddas i mobiltelefonen, men det mesta kommer se nära identiskt ut med en dator.

Nästa nyhet är att fler varianter av Excel-filer kan öppnas med mobilversionen. Det betyder i praktiken att du kan öppna och använda filer med inkluderade script och så kallade Query-tabeller med ifylld data. För avancerade användare kommer detta att vara en uppskattad nyhet, för de allra flesta går den obemärkt förbi.

Sista nyheten är att du kan redigera inbäddade bilder i Word, Excel och PowerPoint. Närmare bestämt med skuggning och reflektioner som lyfter fram bilderna. Inget storartat eller magiskt, bara det där lilla extra för att locka fram mer av exempelvis en presentation.

It’s been a rainy month, and the team’s been busy working on the next set of features and improvements for Office to help your productivity fly. On Feb 7, 2017, we released our monthly Insider update with build 16.0.7830.1002 for Office for Android, available for download from the Google Play store.

Nyheterna finns i skrivande stund att hämta för alla som är en del av Office Insider och alla andra får dem om bara en kort tid.

Kanske hade vi hoppats på mer än så här, men Microsoft har gjort stadiga förbättringar som gradvis gjort Office-apparna för Android bättre. Och det har verkligen behövts då Google G Suite är en mycket stark konkurrent. Att inkludera stöd för PDF-visning i Word när OneDrive redan har det är inte ett bra sätt att stärka sin position mot Google.

Om du vill prova applikationerna finner du Word, Excel och PowerPoint via respektive länk. För full funktionalitet krävs en prenumeration på Office 365, vilket drar ner betyget då Google G Suite är helt gratis.

Det behövs fler och kraftfullare funktioner som kan lyfta Word, Excel och PowerPoint. De gör ett bra jobb idag, men hur länge håller det?

Läs mer om nyheten på Microsofts officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.