Microsoft uppdaterar Arrow Launcher för Android

microsoft arrow launcher nov2016

Det har gått två månader sen sista uppdateringen till Arrow Launcher, men nu äntligen visar Microsoft att det fortfarande finns liv i Android-applikationen. Med en ny uppdatering får användarna ett litet antal förbättringar som garanterat uppskattas.

Arrow Launcher är en så kallad “launcher” för Android (som ni säkert förstår utifrån namnet). Vad den gör är att lägga sig som ett gränssnitt ovanpå Android och ändra utseendet på startskärmen. Det finns hundratals liknande program, och i slutändan handlar det helt om smak och tycke.

För de som fastnat vid Arrow Launcher bjuder version 2.7 på prestandaförbättringar, snabbare sökfunktion direkt från hemskärmen, större möjligheter att justera området där ikoner placeras på skärmen, buggfixar och andra småändringar.

Det låter kanske inte överväldigande roligt och det är det inte heller. Arrow Launcher 2.7 är mer minneseffektiv och ska enligt Microsoft använda 10 procent mindre internminne vid körning. Det är prestsandaförbättringen. Har du lite minne i telefonen lär det uppskattas en hel del.

Snabbare sökfunktion betyder att du kan dra med fingret från skärmens ovansida och neråt för att visa ett sökfält. Bara att skriva i det och omedelbart få sökresultat. Redan sen tidigare finns snabb åtkomst till både Wunderlist-inlägg och Office-dokument, så det är en praktisk förbättring.


Microsoft Arrow Launcher laddar du ner från Google Play Store. Applikationen är gratis att ladda ner och använda, och du behöver inte använda Microsofts tjänster för att nyttja den på ett bra sätt. Andra bra alternativ är Google Nu Snabbstart och Nova Launcher

 

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.