Microsoft har uppdaterat Skype för Linux till version 1.13

Skype Logo

Microsoft har uppdaterat Skype för Linux till version 1.13 och med det implementera flera förbättringar. Varannan vecka har en ny uppdatering släppts sen första lanseringen tidigare i juli — och Microsoft ser inte ut att vilka dra ner på takten.


Även om Skype för Linux fortfarande är en testversion och inte är i närheten av de många funktioner som finns till Windows och macOS så närmar sig applikationen uppdatering för uppdatering. I förra versionen introducerade Microsoft stöd för videosamtal mellan Linux-användare och med version 1.13 får vi stöd för att skicka SMS direkt via Skype.

Andra nyheter i Skype för Linux är att man kan återkalla en tidigare utförda autentisering av användare, kraschrapporteringen har förbättrats, det går att omvandla ett 1-1-samtal till gruppsamtal, och så får vi de vanliga prestanda- och stabilitetsfixarna som alltid följer med ospecificerade. En annan nyheter är att Skype för Linux nu använder Electron 1.4.7.

Den senaste tiden har Microsoft tydligt visat att Linux har förnyat fokus inom företaget, inte minst efter att ha gått med i Linux Foundation vilket fick många att höja ett ögonbryn. Att Skype för Linux ständigt förbättras är ett annat steg som ger en klar indikation. Och ett behövligt sådant för alla de som inte vill använda Windows eller macOS.

Om du vill prova testversionen av Skype för Linux så hittar du den senaste versionen som DEB och RPM via respektive länk. Har du redan provat? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser med applikationen.