Firefly-skådespelaren Ron Glass har gått bort — 71 år gammal

ron glass wiki

Skådespelaren Ron Glass, mest känd för sin roll som Shepherd Book i tv-serien Firefly och detektiven Ron Harris i Barney Miller, har gått bort. Ron Glass blev 71 år gammal.


Bortgången är ytterligare en spik i kistan för Firefly-serien som bara såg en säsong innan den lades ner. Ron Glass har alltid visat stor tacksamhet för sin medverkan som Shepherd Book och inte minst hyllats fansen.

— De [fansen] är så lojala och stödjande och entusiastiska. De har hållit mig svävande, sade Ron Glass i en intervju för tre år sedan. Och fansen såväl som tidigare firefly-skådespelare har visat sin sorg på internet.

Firefly-skaparen Joss Whedon, med-skådespelarna Nathan Fillion, Adam Baldwin, Alan Tudyk, Jewel Staite och Sean Maher har uttryckt sorg via sociala medier. Precis som många fans.

— Ron Glass var en av de bästa skådespelarna att arbeta med. Hans skratt var bortom smittande och hans generositet fanns alltid där, skriver Alan Tudyk på Twitter.


Förutom i Firefly och Barney Miller så har Ron Glass även medverkat i filmer och serier som CSI: Crime Scene Investigation, Agents of S.H.I.E.L.D, CSI: NY, Fable II (röst), Serenity och Lakeview Terrace. Se hela listan på IMDB.