Microsoft To-Do: Äntligen stöd för delade listor

microsoft-to-do-windows-10-2017

Microsoft To-Do får en uppdatering med stöd för delade listor. Under juni månad släpps uppdateringen med version 1.32 till alla plattformar, och med det tar Microsoft To-Do ett litet steg närmare föregångaren Wunderlist som nya tjänsten ska ersätta helt i framtiden.

  • Många nya funktioner och lösningar planerade – men implementationen dröjer
  • Delade listor är nya stora funktionen som släpps till To-Do
  • Integration med Outlook och prioriteringsnivåer är planerade
  • Microsoft lägger ner Wunderlist – ska ersättas med tiden av Microsoft To-Do

Delade listor kommer att fungera mycket likt Wunderlist. Dela en lista till vem du vill så kan denne lägga till, ta bort och samarbeta med befintliga punkter. Inga konstigheter egentligen; inte mer än att funktionen borde ha släppts mycket tidigare till To-Do.


Microsoft To-Do släpptes i sin första form för mer än ett år sedan. Då inkluderades integration med Office 365 och några av de mest grundläggande funktionerna för ett att-göra-program. Redan då kritiserades Microsoft för valet att sluta stödja Wunderlist och faktumet att To-Do inte ens är i närheten av att kunna fylla den tjänstens skor.

Idag är det tydligt att det Redmond-baserade företaget knappast är redo att lyfta över alla Wunderlist-användarna till To-Do.

Om du använder Cortana är det fortfarande integration med Wunderlist som gäller; detsamma gäller för Microsft Launcher till Android. Varken den digitala assistenten eller Android-launchern har stöd för To-Do i skrivande stund.

microsoft todo delade listorEn välkommen detalj är åtminstone att från To-Do 1.28 fungerar tjänsten med underprojekt och uppgifter idag. Något som inte var möjligt att skapa tidigare.

Delade listor har länge varit den absolut mest efterlängtade funktionen. På webbsajten uservoice.com är delade listor högst framröstad med Outlook-integration på andraplats och prioriteringsnivåer på tredjeplats.

Möjligheten att sätta prioritering på uppgifter och projekt är något som Microsoft undersöker just nu. Integration med Cortana är under utveckling, precis som en Mac-app och stöd för att sätta måndag som ”nästa vecka” istället för söndag.

Planerade funktioner för framtiden är att kunna lägga till filer i uppgifter och projekt, stöd för visning av uppgifter på live tiles och smartare listor. Det ska även bli möjligt att dölja avklarade uppgifter så de inte längre syns i appen.

Mycket på gång alltså, men det dröjer länge innan allt planerat blir implementerat i To-Do. Du får helt enkelt stanna kvar med Wunderlist eller byta till Todoist om du behöver allt som saknas idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.