PUBG Corp stämmer Epic Games över Fortnite

Fortnite

Spel av typen battle royale har blivit extremt populära och är en minst sagt lukrativ marknad för spelutvecklare idag. PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) och Fortnite är de drivande spelen just nu – och nu försöker PUBG Corp slå ett hårt slag mot sin mer populära konkurrent.


Enligt uppgifter till Korea Times har PUBG Corp lämnat in en stämningsansökan till koreansk domstol. Detaljerna är få, men känt är att Epic Games anklagas för upphovsrättsintrång över likheterna mellan deras Fortnite och PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Redan i september förra året uttryckte PUBG Corp oro över likheterna mellan de båda spelen. Då meddelade en talesperson för företaget att de övervägde åtgärder mot Epic Games, och först nu verkar det som att de faktiskt gör slag i saken och stämmer sin konkurrent.

Fortnite may be replicating the experience for which PUBG is known – PUBG Corp, 2017

Beroende på utslaget från domstolen finns en överhängande risk att åtminstone ena spelet tvingas ändra sitt innehåll rejält.

Fortnite kan behöva ändra spelstilen från vad vi kallar battle royale idag, till något helt annat om de har riktig otur. PUBG Corp kan i sin tur, om de vinner målet och Epic Games är riktigt bittra, tvingas byta spelmotor helt. PlayerUnknown’s Battlegrounds använder nämligen spelmotorn Unreal Engine 4 som licensieras från Epic Games.

Det är i skrivande stund oklart när domstolen kan tänkas höra båda sidorna i målet. När det sker återkommer vi med mer information.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.