Microsoft slår ihop sina två OneNote-appar för Windows

Gradvis övergång under en 12-månadersperiod

Microsoft OneNote Logo 2019
Microsoft OneNote Logo 2019

Microsoft planerar att slå ihop sina båda OneNote-appar för Windows till en enda app. Övergången kommer att ske under en 12-månadersperiod och i slutändan lägga ner UWP-appen helt.

Målet är att bit för bit flytta alla funktioner som finns i “OneNote för Windows 10” till den klassiska OneNote-appen med flera uppdateringar. Samtidigt kommer gränssnittet till OneNote att uppdateras med ett modernare gränssnitt som bättre matchar Windows 11. 

Läs mer: Bästa alternativen till OneNote – 7 applikationer att testa idag

Microsoft har inte avslöjat vilka funktioner de menar. De har bara sagt att de “arbetar för att säkerställa att alla de mest älskade funktionerna blir en del av OneNote”.

microsoft onenote mockup official 2021
Konceptbilder från Microsoft på hur nya versionen kan se ut. Bild: Microsoft

Om du använder OneNote för Windows 10 idag (UWP-versionen) så kommer Microsoft att be dig byta till den klassiska versionen under 2022 års andra hälft. Exakt när är inte fastställt.

Väljer du att inte byta så är det ingen fara eftersom Microsoft lovar att underhålla UWP-versionen ett bra tag till. Målet är att alla ska ha bytt till den klassiska OneNote-appen före oktober 2025. Därefter är det oklart om Microsoft tänker fortsätta underhålla UWN-versionen.

Notera att övergången från UWP-versionen inte påverkar de andra OneNote-apparna för macOS, Android, iOS samt webbversionen.

Läs mer om övergången på Microsofts officiella blogg här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.