Microsoft släpper omarbetad Skype-klient för Linux

Skype för Linux 2016/2017

Microsoft har släppt en helt omarbetad version av Skype för Linux. Efter en längre tids kritik mot det Redmond-baserade företaget kom äntligen en Skype-klient värd namnet även för Linux.

I skrivande stund handlar det om en ofärdig Alpha-version så vill du testa den redan idag är buggar att räkna med. Och krascher. Men det är mycket positivt att se hur Microsoft fortsätter att lägga krut på sina Linux-användare.

De senaste månaderna har Microsoft valt att släppa en mängd tjänster, program och kod till Linux, såväl som tagit delar av Linux till Windows-plattformen.

Intresset över plattformarna visar sig nu i Skype med ett omarbetat gränssnitt som är mer snabbare och enklare att använda. Utseendemässigt skulle man kunna tro att Microsoft tagit webbversionen av Skype och applicerat den på applikationen till Linux.

Det finns även grundläggande funktionalitet som delning av filer som fotografier och videor. Även emojis fungerar som på med Windows och OS X, och vi hade inte väntat oss något mindre heller.


Intresserad av att prova nya Skype för Linux? Här kan du ladda ner Skype for Linux Alpha DEB och Skype for Linux Alpha RPM. Åter igen vill vi säga att det är tidiga testversioner så räkna med en del buggar och problem längs vägen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.