Surface Pro 3 har batteriproblem — Microsoft arbetar med en fix

Microsoft Surface Pro 3

Surface Pro 3 har problem med batteriet och användare världen över rapporterar om batteritider på ner till ynka timmen. Microsoft bekräftar att ett problem existerar och säger att en lösning är på gång.

Mer exakt är det exemplar av Surface Pro 3 med Simplo-batterier som är drabbade medan de med andra batterimodeller klarar sig helt. Och de som drabbats — de är inte glada.

Microsoft arbetar med en uppdatering till mjukvaran i Surface Pro 3 som ska fixa problemet men har inte gått ut med någon tidsram. Det kan alltså dröja dagar eller veckor innan mjukvaran är klar och tills dess, då är det laddningskabeln som gäller.

Tacksamt nog är det inte cellerna i batterierna som är problemet. Hade så varit fallet skulle det innebära ett ingrepp i själva datorn för att fixa det hela, nämligen med ett batteribyte.

Så här skriver Microsoft i ett officiellt meddelande om saken:

We are aware of some customers reporting a scenario with their Surface Pro 3 batteries in which the system is reporting lower battery capacity than expected. We’ve isolated this to a limited number of customers experiencing this issue.

Based on our investigations we can confirm that it is not an issue with the battery cells, and we believe this is something that can be addressed via software.

We’re working through the details of how we deliver that.

Nyfiken och vill ha mer information? Följ den här tråden på Microsofts officiella forumsida så kan du läsa mer om saken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.