Microsoft släpper nya handkontroller för Xbox One-serien

microsoft recon tech special edition

Microsoft släpper en ny serie handkontroller för Xbox One-konsolerna. Med “Wireless Controller Tech Series” får vi helt nya handkontroller av extra hög kvalitet och med en futuristisk design.


Först ut vid lanseringen den 25 april är “Recon Tech Special Edition” som har en militärinspirerad design. Handkontrollen är ordentligt gummerad för extra bra grepp och på frontsidan sitter laseretsat mönster för utseendets skull.

Precis som Microsofts andra handkontroller av senare modell har “Recon Tech Special Edition” utökad räckvidd för stabilare anslutning till spelkonsolen. Den har även stöd för Bluetooth Tech med Windows 10 och stöder Samsung VR.

Precis som med entusiastkontrollen Xbox Elite är det möjligt att programmera om knapparna efter eget behov. För att göra det krävs applikationen Xbox Accessories App med vilken fler inställningar kan göras.


Lästips: Bästa handkontrollen för Playstation 4 & Pro— Razer RaijuEn spännande detalj är att nya serien med handkontroller har stöd för funktionen Copilot. Det är en funktion för att använda två handkontroller som en enda. Två personer kan alltså styra ett spel som om de vore en enda person. Riktigt coolt alltså!

Copilot kommer till Xbox One och Xbox One S tillsammans med uppdateringen kallad Creators Update. Det betyder att den också väntas dyka upp i Windows 10 för PC om du hellre uppskattar det.

Sony har sedan december 2016 haft professionella Razer Raiju att erbjuda sina användare av Playstation 4 och Playstation 4 Pro. En utmärkt handkontroll som visserligen kostar lika mycket som tre originalkontroller men som verkligen står ut från mängden. Microsoft har i sin tur egna Xbox Elite.

Alla spelkonsoler behöver en dyrare, mer professionell handkontroll som är av extra hög kvalitet. Frågan är om Microsoft lyckas nå ut med “Wireless Controller Tech Series” på ett sätt som lockar användarna. Vad tror ni?