Nintendo har fixat problemen med Joy-Con — stabilare anslutning

Nintendo Switch

Det är vida känt att Nintendo Switch har ett smått irriterande problem med den vänstra medföljande handkontrollen. Närmare bestämt att den tenderar att tappa kontakten med spelkonsolen i tid och otid — något Nintendo säger sig ha fixat med nya enheter.

I ett meddelande säger Nintendo att ett “litet” antal handkontroller påverkats av en variation i tillverkningen. Det har gjort att den vänstra handkontrollen om den omfattas inte har lika bra signalstyrka och därmed riskerar att ha en dålig anslutning mot Switch.

Genom att förändra tillverkningsprocessen säger sig Nintendo ha eliminerat problemet — men för dig som redan har köpt en Switch finns ingen snabb lösning. Om du insisterar på att få din handkontroll reparerad och skickar in den till Nintendo så har de en liten lösning redo, nämligen en liten skumbit som placeras i handkontrollen.

Så länge det fungerar är vi glada, men det låter som en budgetlösning på alla plan. Och någon ersättningskontroll är inte att vänta. Nintendo vägrar nämligen erkänna att det varit ett faktiskt problem och att antalet påverkade handkontroller är begränsat. Faktum är att Nintendos främsta råd är att du inte ska spela nära akvarium. Fullt seriöst.


Nintendo New 2DS XL – allt du behöver veta om nya spelkonsolenFaktum är att Nintendo rekommenderar att du inte har en mobiltelefon, bärbar datorn, surfplatta, trådlösa hörlurar, trådlös skrivare, mikrovågsugn, trådlösa högtalare, trådlös hemtelefon eller enheter med stöd för USB 3.0 i närheten när du spelar.

Det har rapporterats mängder med problem av användare som köpt en Nintendo Switch. De allra flesta som har konsolen är inte drabbade, men de som tyvärr får utstå med problemen vittnar om grafikproblem, handkontroller som inte sitter ordentligt på spelkonsolen, pixelfel och mycket mer. För att inte tala om handkontroller som tappar kontrollen med konsolen.

Barnsjukdomar som Nintendo garanterat arbetar bort med tiden men som är besvärande för första generationens användare. Man kan tycka att Nintendo, med stor press från konkurrenternas spelkonsoler, kunde lösa problemen redan vid utvecklingen av Switch.

Har du en Nintendo Switch hemma? Och så fall, har du noterat att vänstra handkontrollen är ostabil? Kommentera gärna och berätta!.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.