World of Warcraft blir dyrare — Blizzard skruvar upp priserna rejält

World of Warcraft 950x500

Blizzard fortsätter att öka priserna på sina tjänster och efter Hearthstone är det dags för World of Warcraft. I ett slag ökar Blizzard kostnaden för alla tilläggstjänster med upp till 25 procent — något som har fått många att ta till internet för att ge sin kritiska syn på saken.


Från den 5 april kommer 14 tilläggstjänster till World of Warcraft att öka i pris. Blizzard har inte sagt exakt varför prisändringen kommer utan släppte ett standardsvar på frågan som lyder likt följande.

— Vi omvärderar ständigt priserna kring våra spel och tjänster i alla regioner, och ibland måste vi göra förändringar baserade på regionala marknadsändringar.

Helt intetsägande men det vore mest logiskt att Blizzard försöker kompensera för Brexit och det låga värdet på den brittiska punden. Det gör att priserna går upp men betyder också att flera tjänster blir dyrare i Europa än i USA.

Wowhead.com har en komplett lista över alla berörda tjänster men här är ett kort utdrag kring några av de kanske populäraste:

  • Serverbyte — från 20 euro till 25 euro
  • Namnbyte — från 8 euro till 10 euro
  • Byte av ras — från 20 euro till 25 euro
  • Faktionsbyte — från 20 euro till 25 euro
  • Karaktärslevling — från 50 euro till 60 euro

En välkommen detalj i sammanhanget är att priset på månadsprenumerationen inte ökar. Det hindrar dock inte europeiska spelare från att gå i taket över nyheten. Vilket är förståligt med en ökning på hela 25 procent för en del tjänster. Och hade Blizzard gjort samma sak med månadsprenumerationen, då gissar vi att många hade avslutat sitt spelande helt.Lästips: Hearthstone blir dyrare — Blizzard ökar priserna på kortpaket i EU och UK


Att justera priser uppåt är mycket känsligt för många, även om det i det här fallet bara rör sig om extratjänsterna. Det som svider lite extra för en del är att något så enkelt som ett namnbyte kostar en hundralapp. Galet mycket för något så litet.

Vad tycker du om prisförändringen? Är det ett nödvändigt måste som du accepterar, eller är du kritisk till att Blizzard justera priserna uppåt?