Microsoft Paint får stöd för transparens med PNG-formatet & lager

MS Paint 2023

Efter flera månader av mindre förbättringar så har Microsoft Paint äntligen fått två riktigt stora nyheter – stöd för transparens med PNG-formatet och lager.

Nyheterna betyder att Paint-appen äntligen är ett passande alternativ för de som inte vill använda tredjepartsappar för grundläggande redigering av ett så vanligt format som transparens i PNG-filer.

Och att kunna lägga till, ta bort och redigera lager i bilder ger en helt ny dimension av möjligheter för både kreativt och praktisk bildbehandling.

Paint-appen har en knapp för automatisk borttagning av bakgrund i bilder, och det passar perfekt för det nya stödet för transparens.

Lästips: Snabbare Utforskaren i Windows 11 med F11-tangenten

Nya Paint-appen testas av Windows Insiders

Den nya och förbättrade Paint-appen finns inte att ladda ner riktigt än, men snart!

Microsoft har skickat ut versionen med nyheterna till testarna i Windows Insiders-gruppen.

Så fort den testperioden är klar så kommer Paint-appen att finnas som en uppdatering via Microsoft Store.

En viktig detalj är att nya appen endast kommer att släppas för Windows 11-användare. Om du har Windows 10 eller en äldre Windows-version på datorn så kan du inte se uppdateringen.

Via Ars Technica

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.