Microsoft Outlook för Mac förbättras – får stora nyheter

Microsoft Outlook

Microsoft arbetar på en ny design åt Outlook för Mac. Under första dagen på konferensen Ignite 2019 i Orlando avslöjade Microsoft att de planerar många stora förändringar kring Office 365 – och Outlook ser ut att få många av dem.


Lästips: Här är nya Outlook för iOS

Till att börja med lanseras en helt omdesignad applikation med en rad nya verktyg som ska underlätta för användarna. Bland annat smartare mejlsvar som skalas efter användarens preferenser, sökförslag och tätare integration med andra Office-appar.

Microsoft arbetar med att integrera samma synkroniseringsteknologi som finns i Outlook-apparna för Android och iOS. Det kommer att göra anslutningarna till mejlservrar mycket snabbare och stabilare än tidigare.

För dig som använder Outlook i just mobilen kommer även här en rad förbättringar. Bland annat funktioner som Meeting Insights, Up Next och bättre platsindikationer om plats är inlagt i kalenderinbjudningar.


Bättre säkerhet med nya Outlook

outlook for mac preview 2019

Specifikt för iOS-versionen har Microsoft byggt in funktionen ”Play My Emails” som läser upp dina mejl om du exempelvis har hörlurar.

Vidare får Outlook nya säkerhetsfunktioner. Bland annat krypterade mejlaviseringar om din mobiltelefon är låst. Det gör att du inte kan se aviseringar om inte skärmen är upplåst; något som lär uppskattas av integritetsmedvetna och företagsanvändare.

Om du använder Outlook i Windows får du en ”Coming Soon”-funktion som berättar vilka förbättringar som Outlook får inom en snar framtid. Några sådan förbättringar är en omarbetad sökfunktionalitet med smartare sökförslag baserade på din mejl i inkorgen.