Microsoft OneDrive integreras med Samsung Galaxy Note 10

microsoft onedrive logo 2020

Samsung Galaxy Note 10 får tätare integration med molntjänsten Microsoft OneDrive. Nyheten presenterades initialt i augusti 2019, men nu rullar uppdateringen med nya integrationen ut till alla användare – även Note 10-användare i Sverige.

Vad har hänt?

I augusti 2019 avslöjade Microsoft och Samsung att företaget inlett ett närmare samarbete med Microsoft om att ta Office 365-apparna till Galaxy Note 10. Genom att integrera apparna och OneDrive-tjänsten direkt i mobiltelefonens operativsystem vill Samsung och Microsoft göra det enklare att vara produktiv på en av marknadens kraftfullaste mobiltelefoner.

Det mest intressanta i den här nyheten är att molntjänsten OneDrive blir tätare integrerad i mjukvaran till Galaxy Note 10. En integration som gör det enklare att säkerhetskopiera fotografier, videor och viktiga dokument. Åtminstone enligt Samsung och Microsoft.

Vad innebär en tätare integration av OneDrive?

microsoft onedrive android galleri 2019

Den praktiska lösningen är att Microsoft OneDrive är integrerad direkt i Samsungs galleriapp.

Där kan OneDrive automatiskt synkronisera alla dina bilder och videor till Microsofts molntjänst; mycket likt hur Google Foton fungerar.

Via OneDrive kan du dela alla dina filer till andra, spara alla filer krypterat och säkert, samt öka produktiviteten med snabbare åtkomst varhelst du befinner dig. Åtminstone är det Microsofts stora säljpunkter för varför du ska använda OneDrive i din Samsung-telefon.

Hur mycket lagringsutrymme får jag med OneDrive i min Samsung-telefon?

Om du redan har utrymme på Samsung Cloud så kommer denna mängd att reflekteras på ditt Microsoft-konto med OneDrive; utrymmet gäller bara för ett helt år, därefter minskar OneDrive-utrymmet till minimala 5GB.

Om 5GB inte är tillräckligt kan du köpa mer utrymme antingen månads- eller årsvis. Lägsta nivån är 100GB för 15,99 kronor per månad. Därefter är det 1TB som gäller för 64,99 kronor per månad (Office-appar för PC och Mac ingår).

Vilka Microsoft-appar förinstalleras på Galaxy Note 10?

Samsung och Microsoft har lovat en full uppsättning av Office 365-apparna direkt till Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10+. Här är den kompletta listan:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • OneDrive
  • Outlook
  • Din telefon

Det är inte första gången Microsofts appar förinstallerar på Samsung-telefoner. Tacksamt nog kan du enkelt ta bort dem om du föredrar exempelvis Google G Suite-apparna istället.

FAQ – vanliga frågor om OneDrive

Måste jag använda OneDrive i min telefon?

Nej, givetvis är du fri att välja precis vilken molnlagringstjänst som helst. Android fungerar utmärkt med Google Drive, Dropbox, Box och många andra tjänster utöver OneDrive.

Varför ska jag använda Microsoft OneDrive?

En fördel med OneDrive är den täta integrationen med Microsofts hela ekosystem med Office 365-apparna. Använder du redan Outlook för mejl, Word eller Excel för dokument, och har en Windows-dator så är OneDrive kanske rätt för dig.

Är det säkert att ladda upp filer till OneDrive?

Mycket hänger på hur du skyddar din inloggning till Microsoft-kontot? OneDrive har kryptering vilket göra att ingen på Microsoft kan se vad du laddar upp. Om du använder ett unikt lösenord till ditt konto och tvåfaktorauktorisering så är dina filer generellt mycket säkra.

Vad är fördelarna med att använda OneDrive?

Du får snabb och praktisk åtkomst till alla dina filer varhelst du befinner dig. Om din dator drabbas av ransomware kan du återställa de viktigaste filerna och du kan enkelt dela exempelvis fotoalbum med nära och kära. Dessutom är OneDrive tätt integrerad med Office 365 vilket är en stor bonus.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.