Microsoft Office till Chrome OS med Parallel Desktop – stöd på gång

microsoft office logo 2019 new

Google samarbetar med Parallels för att ta Microsoft Office-paketet till Chrome OS / Chromebooks. Och de gör det genom virtualiseringsteknik som simulerar Windows 10 på de små och billiga datorerna.


Microsoft Office-paketet på Chrome OS är egentligen ingen större nyhet. Det finns en online-version som kan användas i webbläsaren Chrome och det går att strömma apparna via Parallel Remote Application.

Nyheten idag är att Google – tillsammans med Parallel – introducerar virtualiseringsteknik som simulerar Windows 10 för apparna. Det gör att de kan köras som på vilken Windows-dator som helst, men i Chrome OS.

Mjukvaran Parallel Desktop kommer att byggs in i Chrome OS inom en överskådlig framtid för att möjliggöra detta.

Dessvärre är det bara (åtminstone initialt) Chrome Enterprise-användare som kan dra nytta av virtualiseringen. Vanliga användare får snällt strömma via Parallel Remote Application som tidigare, eller köra online-versionen.


Google har valt att inte gå ut med några större detaljer kring implementationen av Parallels mjukvara. Så fort vi har mer detaljer uppdateras artikeln med informationen.