Microsoft Office till Chrome OS med Parallel Desktop – stöd på gång

microsoft office logo 2019 new

Google samarbetar med Parallels för att ta Microsoft Office-paketet till Chrome OS / Chromebooks. Och de gör det genom virtualiseringsteknik som simulerar Windows 10 på de små och billiga datorerna.

Microsoft Office-paketet på Chrome OS är egentligen ingen större nyhet. Det finns en online-version som kan användas i webbläsaren Chrome och det går att strömma apparna via Parallel Remote Application.

Nyheten idag är att Google – tillsammans med Parallel – introducerar virtualiseringsteknik som simulerar Windows 10 för apparna. Det gör att de kan köras som på vilken Windows-dator som helst, men i Chrome OS.

Mjukvaran Parallel Desktop kommer att byggs in i Chrome OS inom en överskådlig framtid för att möjliggöra detta.

Dessvärre är det bara (åtminstone initialt) Chrome Enterprise-användare som kan dra nytta av virtualiseringen. Vanliga användare får snällt strömma via Parallel Remote Application som tidigare, eller köra online-versionen.

Google har valt att inte gå ut med några större detaljer kring implementationen av Parallels mjukvara. Så fort vi har mer detaljer uppdateras artikeln med informationen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.