Microsoft Edge byggs in i Windows 10 med nya 20H2

Microsoft Edge logo 2020

Microsoft Edge kommer att byggas in i operativsystemet Windows 10. Det meddelar Microsoft som säger att det sker med nästa stora uppdatering kallad 20H2.

Windows 10 20H2 har bara precis börjat testas av Windows Insiders, så i skrivande stund saknas mycket information om nya versionen. Klart är dock att det blir en större uppdatering som installeras likt vilken annan månadsuppdatering som helst.

Microsoft har arbetat med att förbättra installationsprocessen så att upplevelsen blivit bättre med kortare tider och färre interaktioner från användarna. Det ska bli enklare och smidigare att installera stora uppdateringar helt enkelt.

Det är ingen enkel uppgift eftersom många av uppdateringarna har rejält med funktioner i släptåg.

Exempel på det är Windows 10 Maj 2019 som bland annat introducera ett nytt, ljusare tema, Kamoji-stöd, en sandlådefunktion samt separation av assistenten Cortana från Windows Sök. Inga små saker alltså.

En av förbättringarna med 20H2 som vi känner till just nu är bättre stöd för Windows Subsystem for Linux, eller kort WSL. Nu med GUI-appstöd och hårdvaruacceleration med datorns grafikkort.

Lästips: Webbläsaren Edge installeras automatiskt i Windows 10

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.