Microsoft Office 2019 – ladda ner testversionen idag

microsoft-office-2019-commercial-preview-1

Microsoft har släppt en beta-version av kommande Microsoft Office 2019. Företagsanvändare kan idag ladda ner denna och testa de nya funktionerna. Den som vill testa måste använda Windows 10 då varken Windows 7 eller Windows 8.1 stöds av Office 2019 idag.


  • Office 2019 kan endast testas av företagskunder hos Microsoft
  • Färdiga versionen släpps under andra halvan av 2018
  • Kommer bara att finnas som Click-to-Run, inte MSI-paket
  • Fungerar bara med Windows 10 – Windows 7 och 8.1 gäller inte

Apparna som medföljer i den färdiga versionen av Office 2019 är Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access, Project Visio. För enterprise-användning finns även Exchange, SharePoint, Project Server och Skype for Business Server.

Samtliga funktioner i Office 2019 finns redan tillgängliga på marknaden idag. Prenumeranter på Office 365 ProPlus har allt som finns i Office 2019. De båda produkterna skiljer sig åt på följande punkter:

  • Office 365 ProPlus är tillgänglig via en prenumerationsmodell som kostar 117 kronor per månad och användare. Med den följer även 1TB personligt lagringsutrymme på OneDrive samt att man kan använda Office Online direkt i webbläsaren. Alla apparna i Office 365 ProPlus uppdateras regelbundet med nya funktioner och buggfixar.
  • Office 2019 är ett engångsköp och får inga nya funktioner. Däremot släpper Microsoft regelbundet bugg- och säkerhetsfixar. Office 2019 ger inget lagringsutrymme på OneDrive och inte heller Office Online. När nya funktioner släpps måste användarna köpa ett helt nytt Office-paket. Och det är långt mellan dessa större lanseringar. Office 2016 släpptes under 2015.

Microsoft Office 2019 Commercial Preview är det officiella namnet på beta-versionen. Den är inte lika komplett som den färdiga versionen utan har bara delar att testa för användarna. Bland annat finns inte enterprise-lösningarna att prova idag. Dessa kommer att släppas under de kommande månaderna.

Även om Office 2019 främst riktar sig åt företagsanvändare så är produkten inte låst till dessa. Är du en vanlig konsument får du gärna köpa Office 2019, även om Microsoft helst ser att du betalar månadsvis för en vanlig Office 365-prenumeration.


Kanske är det också därför som Office 2019 Commercial Preview inte är tillgänglig för konsumenter idag. För att ladda ner och testa krävs ett företagskonto hos Microsoft. Inte heller företag som redan betalar för Office 365 på något vis är tänkta användare av Office 2019.

Om du är sugen på att testa beta-versionen måste du först skaffa tillgång till portalen Microsoft Collaborate. Du kommer åt denna portal via Microsoft Dev Center Dashboard.

För att installera Office 2019 är det Click-to-Run som gäller. Microsoft kommer inte att släppa nya Office-paketet som MSI-paket för app-clienter; däremot finns det för alla server-produkter. Uppdateringar kommer att släppas under maximalt fem år som standard, därefter kan företag köpa till utökat stöd i ytterligare två år.

Om du använder Office 2016 idag har den versionen utökat stöd fram till den 14 oktober 2025. Förutsatt att du betalar för det givetvis.

Vi återkommer med mer information om Office 2019, prissättning i Sverige och nya funktioner när detaljer finns.