Microsoft lanserar nytt i Surface-serien – evenemang den 2 oktober

Microsoft Logo 2015

Microsoft håller ett evenemang den 2 oktober där företaget väntas presentera nya produkter i Surface-kategorin. Evenemanget hålls i New York och våra förhoppningar är stora.

Microsoft har inte avslöjat exakt vad de kommer att presentera under evenemanget. Rubriken är ”Moment of your time” och fokus ligger på den senaste hårdvaran, mjukvaran och tjänsterna från företaget.

Vad vi sannolikt kommer att se som den stora huvudpunkten är uppgraderade Surface-produkter. Vi vet att Microsoft planerar en större omarbetning av Surface Pro-serien, men den kommer troligtvis först under 2019 som tidigast.

Istället räknar vi med uppfräschning av befintliga produkter med snäppet vassare och nyare hårdvara. Surface Studio släpptes för två år sedan och är i behov av en rejäl uppgradering idag, även företagets Surface-plattor behöver förbättras.

Vi väntar oss även en närmare presentation av de större, nya funktionerna i kommande uppdateringen till Windows 10; även kallad ”Oktober 2018 Update”. Även den nästkommande stora uppdateringen, som idag bara har kodnamnet ”19H1” väntas bli åtminstone uppmärksammad.

Microsofts evenemang hålls mellan två andra stora presentationer – Apples och Googles – vilket gör hösten till en superspännande period. Nya Surface-produkter, iPhones och Apple Watch 4, samt Google Pixel-telefoner. Allra minst.

Vad tror du om höstens alla lanseringar. Vad går du och väntar på?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.