Microsoft Edge är på gång till Linux – men inte för normalanvändaren

Microsoft Edge logo 2020

Microsoft är på gång att lansera webbläsaren Edge på operativsystemet Linux. Men till skillnad från på Windows 10 och macOS så är Edge inte tänkt att användas av vanliga surfare på Linux.

Den Chromium-baserade webbläsaren marknadsförs som ett verktyg för utvecklare och IT-professionella användare som vill testa webbsajter snarare än slösurfa på internet.

Om du inte ingår i den kategori som Microsoft placerar Edge så bör du alltså fortsätta använda Chrome, Firefox eller någon av de andra, stora webbläsarna för Linux.

När Edge faktiskt släpps till Linux kommer webbläsaren att kunna laddas ner via Microsofts webbsajt. Mer specifikt från Insider-sidorna för testare som vill ha det senaste innan det släpps till den breda massan.

Det kommer också att finnas en version som kan installeras via pakethanterare för Linux.

Sedan tidigare kan du skaffa Chromium-baserade Edge till följande plattformar:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.