No Mans Sky har fått en ny expansion i Origins (september 2020) – här är trailern

no mans sky origins 2020

Som om No Mans Sky inte var stort nog så släppte Hello Games nyligen en uppdatering som expanderar universumet ytterligare. Version 3.0 är en stor expansion till det populära rymdspelet med många förbättringar och nyheter.


Expansionen till No Mans Sky heter Origins och med den får du flera nya typer av planeter. Dessa har landskap som inte tidigare skådats i spelet och bjuder dessutom på fler detaljer i växtlighet, djurliv och hela ekosystemet i sin helhet.

Med version 3.0 introduceras även en rad nya livsformer och organismer, växter, väderslag och belysning. Det är alltså som ett helt nytt spel visuellt sett på sina håll.

En intressant detalj är att den nya växtligheten som introduceras med Origins i många fall kan skördas och ätas. En annan nyhet är att vissa planeter är helt övertagna av växter och här bör du vandra försiktigt om du är rädd om ditt liv.

no mans sky origins menyer 2020


Andra nyheter är att sandmaskar nu befolkar många planeter, vilda robotar går att stöta på lite här och var, och nya NPC-karaktärer har lagts till. Det finns nu handelsmän att interagera med när du vill exempelvis köpa uppgraderingar till dina prylar.

Så klart finns även nya byggnader att utforska. Forna civilisationer har lämnat strukturer av massiva slag, och det är din uppgift att hitta, utforska och lära dig mer om vilka som tidigare funnits på platsen.

Och slutligen har gränssnittet optimerats. Visuellt har gränssnittet förbättrats för att vara enklare och snyggare än tidigare. Inställningar och menyer är smidigare att använda, vilket är mycket välkommet. Så klart har Origins också en hel mängd buggfixar och optimeringar som ska göra att No Mans Sky fungerar så bra som möjligt oavsett plattform.

Expansionen Origins är kostnadsfri för befintliga ägare av No Mans Sky. Du kan ladda ner expansionen för PC, Xbox One och Playstation 4 via vanliga uppdateringssystemet.

Läs mer om Origins på den officiella webbsajten här.