Nu kan du inte nedgradera din iPhone från iOS 14 till iOS 13

Apple har slutat signera iOS 13.7 vilket betyder att den som uppdaterat sin iPhone till iOS 14 inte kan gå tillbaka till iOS 13.7 igen. Har du uppdaterat är du alltså helt låst.

Först när Apple släpper nästa större uppdatering i IOS 14.1 eller 14.2 så kan du nedgradera; dock bara till iOS 14 som lägsta version. Och det kan finnas flera anledningar till att nedgradera igen.

Med iOS 14 får du första versionen av Apples nya mjukvara med en rad förbättringar och optimeringar. En lång beta-period ska säkra att buggar och annat otyg hittas före den stora lanseringen, men ibland smyger felaktigheter igenom.

Och då kan det vara bra att kunna gå tillbaka till en äldre, opåverkad version som du vet fungerar stabilt för dig.

Det kan också vara att en specifik app du använder inte har uppdaterats för iOS 14 och därmed inte fungerar. Är den kritisk för dig kanske du vill gå tillbaka till iOS 13.7. Men det är alltså helt kört på den punkten nu – även om du har en säkerhetskopia.

I skrivande stund har cirka 30,1 procent av alla kompatibla iPhone-enheter uppdaterats med iOS 14. Detta enligt data från Mixpanel som även visar att iOS 13 bara fanns på 20,5 procent av alla iPhones efter samma tid på marknaden.