Microsoft Defender släppt till Android som förhandsvisning idag

windows defender logo 2017

Microsoft Defender släpps till Android. Säkerhetsappen är främst riktad mot företag och ska skydda mot skadliga appar, dåliga webblänkar, malware och annat otyg.

Appen släpps initialt som en publik förhandsversion, fyra månader efter att Microsoft först berättade om den kommande lanseringen till mobila enheter och Linux.


Företag som redan använder Defender ATP på sina befintliga plattformar kan påbörja testet av Microsoft Defender för Android redan idag.

microsoft defender android 2020

Genom att knyta Defender-appen till Defender SmartScreen så kan appen blockera skadlig innehåll över alla enheter som använder Microsofts säkerhetslösning; från desktop till mobiltelefoner och surfplattor.

Om en enhet uppmärksammas med skadlig kod så kan Defender ATP blockera den enheten från vidare åtkomst till företagets olika resurser. Exempelvis intranät och externt kopplade nätverksresurser.

Vill du läsa mer om Microsoft Defender ATP för Android så kan du ta del av officiell information på Microsofts Tech Community-blogg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.