Microsoft bekräftar: Utforskaren i Windows blir bättre

Utforskaren i Windows 10

Microsoft arbetar med att förbättra Utforskaren i Windows och med en kommande version är mängder av nyheter att vänta. Det bekräftar Microsoft-profilen Peter Skillman som visserligen inte går in närmare på när förbättringarna kommer men ändå ger oss en hoppfull bekräftelse.


Den Utforskare som vi har idag är inte designad för pekskärmar och saknar en hel del funktioner som avancerade användare dra nytta av i tredjepartslösningar. För de allra flesta av de miljarder användare som dagligen använder Utforskaren lär befintliga Utforskaren dock fungera utmärkt.

I den stora skaran användare vågar vi nog placera oss själva med bara begränsad användning där kopiering och flytt av filer står för säkert 99 procent av Utforskarens uppgifter. Vår gissning är att Utforskaren är väldigt trött på att vara underanvänd men också att Microsoft säkert hade kunnat göra programmet mycket kraftfullare med stöd för molntjänster.

Istället för att behöva installera program för tjänster som Google Drive, Dropbox och Box så borde de, tillsammans med OneDrive, ha direkt stöd i Utforskaren.

På mobilsidan finns tusentals applikationer som har inbyggt stöd för molntjänster av olika slag — så varför inte i Utforskaren till Windows också?