Meta Quest Pass – ett Xbox Live Gold för VR-headset

meta quest pro illu facebook

Kan du tänka dig att prenumerera på spel till ditt Meta Quest-headset? Om du har ett Quest 2 eller Quest Pro så kan du faktiskt betala en liten summa varje månad och få två eller fler spel som du själv väljer (med vissa begränsningar så klart).

Meta Quest Pass påminner om hur Xbox Live Gold och Playstation Plus fungerar. Du betalar en liten summa varje månad och som tack får du ett antal spel att ladda ner och köra fritt på ditt VR-headset.

Quest Pass is almost identical to the PlayStation Plus model with one big exception: gamers get to choose the games, not Meta.

Vi har inte alla detaljer än, men det verkar som att prenumeranten själv får välja vilka spel hen vill ladda ner varje månad.

Tips på läsning: Har Apple trubbel med sitt AR/VR-headset?

xbox cloud gaming meta quest pro 2022
Visst du att spelen för Xbox Game Pass fungerar med ditt Quest-headset? Foto: Microsoft

Om du använder Meta Quest-appen på din mobiltelefon idag så kan du kolla om Quest Pass är tillgänglig för just ditt headset och konto.

Gå till den här sidan via mobiltelefonen: //view/platform_subscription (nej, den fungerar inte via datorn)

Bedömer Meta att du är värdig en prenumeration så får du chansen att skriva upp dig på ett förhandstest. Om inte – då är sidan helt grå och utan något mer att göra.

Som vanligt bör du tänka på att spel som skaffas med en prenumeration endast går att spela så länge du är betalande användare. Slutar du betala så slutar spelen att fungera.

41 nya spel på gång – och Quest 3

Meta förbereder lanseringen av många nya spel och även lanseringen av redan bekräftade Quest 3.

Senare under hösten kommer VR-marknaden att få ett rejält tillskott. Om det är tillräckligt för att hota Playstation VR2 och Quest 2 återstår att se. Frågan är vad prislappen stannar på för det kommande headsetet.

Dessutom är Quest Pass inte den första prenumerationstjänsten för VR-spel på marknaden. HTC var före med Viveport, en tjänst som liknar Xbox Game Pass och Netflix, men istället för konsolspel och filmer/serier så kan du välja bland en stor mängd VR-spel.

Som webbsajten AndroidCentral skriver så är det här potentiellt det bästa sättet för Meta att locka användarna att återkomma regelbundet till Quest-serien.

Mer information om Meta Quest Pass följer inom kort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.