Marknadsföringskampanj på gång för Galaxy Note 7 — nu siktar Samsung framåt

samsung galaxy note 7

Efter en minst sagt misslyckad lansering av Galaxy Note 7 med brinnande telefoner arbetar Samsung nu för att lägga allt bakom sig.


Redan i slutet på september kan den sydkoreanska tillverkaren skruva upp tillverkningen till normala nivåer igen. Problemet med batterierna som var felaktiga ska ha åtgärdats och vi gissar att Samsung tänker marknadsföra Galaxy Note 7 riktigt hårt i ett försöka att stå emot konkurrenten iPhone 7 Plus.

Alternativet är att låta Galaxy Note 7 får stå tillbaka och istället satsa på kommande Galaxy S8 som är att vänta tidigt under 2017. Samsung har investerat mycket i den större modell så vår gissning är att det kommer en storsatsning med Galaxy Note 7 inom kort, kanske med extra tillbehör som medföljer gratis för att locka användare.

Frågan är bara om förtroendet på marknaden har minskat för mycket och hur myndigheterna ställer krav på Samsung framöver. US Consumer Product Safety Commission (CPSC) samarbetar med Samsung för en officiell återkallning av alla Galaxy Note 7 med en kostnad på flera miljarder kronor.

För att inte tala om ett stort tapp i aktievärde efter nyheten om exploderande och brinnande telefoner nådde investerarna. Fler än 90 incidenter har rapporterats bara i USA, så Samsung lär ha mycket att göra om de ska få upp intresset (och förtroendet) igen.


Så här ser Galaxy Note 7 ut när den brunnit.
Så här ser Galaxy Note 7 ut när den brunnit.

Den 28 september börjar det arbetet officiellt och då i Samsungs hemland Sydkorea. När samma satsning kommer internationellt återstår att se, men en representant för Samsung säger att det sker när möjligheten ges.

Flygbolag efter flygbolag har tidigare gått ut med varningar om att inte använda eller ladda Galaxy Note 7 ombord på deras flygningar. Andra har helt förbjudit telefonen. Metropolitan Transportation Authority (MTA) i New York har också varnat för användning av telefonen på sina buss- och tunnelbaneturer.


Lästips: Samsung återkallar alla Galaxy Note 7 — kan göra din telefon obrukbar


Hur marknadsför man en telefon som inte får användas av flera tunga flygbolag? Precis, vi tror inte Samsung vet det heller. Och när det finns tusentals som vägrar skicka in sin telefon för att byta ut den (vi undrar också varför), hur ska flygbolagen kunna dra tillbaka sina förbud?

Vi hoppas att Samsung hittar en lösning för Galaxy Note 7 ser ut att vara en ruskigt bra telefon i övrigt.