Stöd för SMS och MMS i Skype för Windows 10

Skype Logo

Microsoft har uppdaterat sin populära meddelandetjänst Skype med stöd för SMS och MMS.


Funktionen som implementerats kallas ”SMS Relay” och tack vare den kan Skype både skicka och ta emot SMS/MMS. Åtminstone om du använder Skype för Windows 10, både på datorer och mobiltelefoner.

Idag finns funktionen bara att använda i testversionen av Skype men Microsoft säger att de arbeta för en bredare utrullning i framtiden. Tyvärr betyder det inte imorgon eller ens i övermorgon. I värsta fall får vi vänta i flera månader, beroende på utförande och plattform.

Andra förbättringar på gång till Skype, på alla plattformer, är förbättrad meddelandehantering och det blir enklare att starta samtal från applikationen. Precis som med SMS Relay är det oklart när funktionern når den breda massan; testversionerna är de enda som har tillgång i skrivande stund.

Att Microsoft bygger in stöd för SMS och MMS direkt i Skype är fantastiskt. Varför sprida meddelandetjänsterna över flera applikationer och lösningar när allt kan finnas i en och samma?


skype-sms-mms-windows-10

Så här ställer du in SMS Relay för Windows 10:

  • På telefonen: Starta Skype Preview > Settings > Make Skype your default messaging app
  • På datorn: Starta Skype Preview > Settings > Enable Skype on this device to sync my SMS messages

Svårare än så är det inte. Fast, du behöver så klart testversionen och inte den vanliga. Så du får samtidigt leva med att det kan finnas buggar och annat otyg.