MailOnX är första e-postklienten för Xbox — men hur bra är den?

mailonx xbox mailclient

Nu kan du (äntligen?) läsa din e-post direkt på konsolerna Xbox One och Xbox One S. Tack vare stödet för Universal Windows Plattform kan utvecklarna skapa mängder av nya spännande applikationer för spelkonsolerna, och nu har de fått sin första e-postklient.


Utvecklaren RedWater Technologies har presenterat e-postappen MailOnX, en dedikerad e-postklient för Xbox One och Xbox One S. Trots att den använder Universal Windows Plattform, vilket betyder att den åtminstone teoretiskt ska fungera rakt över på Windows, fungerar applikationen idag endast med spelkonsolerna.

Det är kanske inte den snyggaste eller designmässigt mest intuitiva e-postapp som vi sett, men den ser åtminstone på pappret ut att göra ett bra jobb. Bland annat går det att lägga till flera e-postkonton, ta emot (nähej?) och skicka e-post från bland annat Outlook, Office 365, Gmail, Apple iCloud och fler.

Du kan också ställa in en personlig e-postsignatur, läsa e-post lokalt utan internetanslutning och filtrera e-postmeddelanden efter domän. Slutligen kan vi nämna att MailOnX kan ställa in dina egenvalda bilder som bakgrund, låsa e-postkonton så andra familjemedlemmar inte kan läsa din meddelanden och det finns fullt stöd för Xbox GamePad och ChatPad.


Lästips: Google uppdaterar Gmail för Android — bättre formatering & skalning av meddelandenSå långt låter det säkert jättebra. E-postklienten klara mycket men inte utan ett högt pris. Prislappen är idag 9,99 dollar, eller 88 kronor, och för det får man kanske en bra app. Funktionerna finns där, men användarna ger ett lågt betyg. Idag är det 2,3 av 5 vilket är långt under det önskvärda så klart — vågar du prova själv?

Om du har testat MailOnX får du gärna kommentera och berätta hur det gick, och givetvis vad du tycker om applikationen! Du hittar den på Microsofts officiella appbutik.