Apple uppdaterar iOS 10 — löser problem med tappad anslutning

Apple iOS 10 iPhone

Apple uppdaterar telefonerna iPhone 7 och iPhone 7 Plus med en ny version av iOS 10. De som har plågats av problem med uppkopplingen till mobilnätet ska nu ha fått en lösning.

Det är ingen nyhet för många att Apples senaste mobiltelefoner haft stora problem med anslutning till mobilnätet. Det ska nu åtminstone delvis ha lösts med iOS 10.0.0.3 som släpptes helt nyligen.

Förutom att ha problem med själva uppkopplingen, där tappad anslutning är ett symptom på problemen som kan uppstå, ska nya uppdateringen även råda bot på dålig samtalskvalitet. Bland annat där personen i andra änden av samtalet lät distanserad från telefonen.

Samtidigt med uppdateringen kom även en buggfix för att lösa ett mindre problem med Classroom-appen till iOS 10. Mer specificerat gick det ibland inte att hitta andra närvarande stundenter med applikationen, vilket givetvis tar en del av det roliga från dess funktionalitet.


Lästips: Apple bygger in skyddsnät för felande hemknappar med iPhone 7


Senare i år är det tänkt att Apple ska lansera nästa större uppdatering kallad iOS 10.1. Med den får iPhone 7 och iPhone 7 Plus hett efterlängtade porträttläget vid fotografering — något som lyftes fram under presentationen av nya telefonerna men som ännu inte är tillgänglig.

I skrivande stund finns iOS 10.1 Public Beta 4 att testa för intresserade, men då får man också vara beredd på att den ofärdiga mjukvaran har buggar som kan ställa till det. Vårt råd är att du avvaktar den färdiga versionen då en lansering bara är veckor bort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.