Pokémon Go begränsas — kan inte användas när du åker i fordon

Pokemon Go Logo

Pokémon Go blir nu betydligt svårare att spela när du sitter i ett fordon. Utvecklaren Niantic bygger nämligen in en begränsning som gör att pokémon-figurer inte visas om spelet märker att du åker i 48 km/h eller snabbare.


Anledningen är att det uppstått flera allvarliga olyckor när personer som spelar Pokémon Go samtidigt kört bil, och vi behöver ju inte gissa hur dålig den kombinationen kan bli. En välkommen uppdatering som förhoppningsvis minskar antalet olyckor — men alla är inte glada.

Uppdateringen påverkar också alla medpassagerare och de som åker kommunala transportmedel. Det betyder att även de som inte har kontroll över fordonet de åker med inte kan fånga pokémon-figurer. Och det är ju inte lite oschysst egentligen.

Vi tycker dock att uppdateringen är bra då den minskar risken för olyckor när förare gör det mest olämpliga tänkbara bakom ratten med sin telefon. Visst, det påverkar oskyldiga, men kanske kan man låta telefonen ligga de få minuter det tar att åka stadsbussen ner till stan.

Niantic har gjort flera tunga förbättringar kring Pokémon Go den senaste tiden. Bland annat får vi nu bonuspoäng av pokémon-figurer vi fångar ofta. Och det är nu lättare att hitta sällsynta figurer, vilket lär uppskattas av många. Det är också lättare för användare med lägre spelarnivå att ta sig in i gym; något vi fortfarande inte lyckats med.


Vad tycker du om att Pokémon Go inte längre kan användas när du kör i 48 km/h eller snabbare? Bra eller dåligt — kommentera gärna med dina åsikter.