Mail-appen i macOS buggar – lägger sig ovanpå andra appar

apple mail app macbook

En bugg i Mail-appen till macOS gör att fönstret dyker upp i tid och otid när helskärmsläge är aktiverat. Och någon lösning verkar inte finnas från Apples håll.

Det är en tämligen harmlös men ack så irriterande bugg som Mail-appen är drabbad av.

Om du har helskärmsläget aktiverat i en app, exempelvis webbläsaren när du kollar på Netflix, så kan Mail-fönstret helt oförklarligt visas på skärmen.

Vad som händer är att Mail-appen placerar sig själv som det främsta fönstret i ett split-view-läge. Halva skärmen tas upp av Mail-appen och andra halvan av appen du egentligen vill kolla på.

Buggen finns i alla macOS-versioner från 10.12 och framåt. Även i senaste macOS 10.15 Catalina. Under fyra år har buggen varit ofixad – någon lösning verkar Apple inte heller vara intresserad av.

Det finns många och riktigt långa forumtrådar om buggen på Apples supportsidor.

Därför är det knappast troligt att Apple missat buggens existens helt. Men som med mycket annat har säkert prioriteringar gjort att den hamnat under många andra, viktigare saker och därmed inte blivit fixad.

Att det fått pågå i hela fyra år är dock förvånansvärt länge.

Det finns indikationer på att Gmail är roten till problemet på något vis. Något Philipp Defner på webbsajten Annoying Technology uppmärksammar i ett blogginlägg.

Vidare kan det vara Gmail-konton från G Suite som främst (eller helt) är drabbade. Exakt vad som gäller här är lite oklart, men säkert är att Apple verkligen behöver ta sig en titt på saken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.