iPad Air 4 – kan få ny design & USB-C

Apple iPad Pro

Apple kommer att designa om nya iPad Air 4 med ett nytt utseende och USB-C istället för Lightning-port. Det skriver webbsajten Macotakare som även säger att designen baseras på 11-tums iPad Pro.

Det finns uppgifter som pekar på att Apple har stora förbättringar på gång till nya iPad Air 4. Och kanske några mindre positiva förändringar också.

Enligt webbsajten Macotakara kommer iPad Air 4 att bygga på designen från 11-tumsmodellen av iPad Pro. Det kan potentiellt innebära att nya Air-modellen får samma utmärkta, heltäckande skärm med små kanter.

Det har länge pratats om att Apple ska använda mini-LED i kommande iPad Pro-modeller. Något sådant är dock inte att vänta än på ett tag, inte minst i iPad Air 4.

En annan nyhet från iPad Pro till iPad Air 4 är en ny laddnings- och dataport. Mer specifikt USB-C som även finns i alla andra iPad Pro-modeller.

Om du planerar att köpa nästa modell i iPad Mini-serien så får du dessvärre stå ut med Lightning-porten ett tag till. Där väntas inte någon förändring ske tyvärr.

Befintliga iPad Air 3 släpptes i mars förra året. Den har en 10.5-tumsskärm, Apple A12 Bionic-processor och 3GB RAM-minne. Den bakre kameran är på 8 megapixel och den främre kamera på 7 megapixel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.