Lösenordshanteraren iCloud Keychain förbättras med nya macOS, iOS och iPadOS

Blir mindre rörigt att hitta rätt lösenord när du har flera konton till samma sajt eller tjänst

apple-safari-logo

När du sparar lösenord i Safari så krävs inte något användarnamn. Det betyder att du kan få svårt att komma ihåg vilket lösenord som passar till vilket konto (om du har flera till samma sajt eller tjänst).

Med en ny uppdatering till Safari så ändrar Apple hur lösenord sparas i webbläsaren. Från macOS 12.3, iOS 15.4 och iPadOS 15.4 så måste du ange ett användarnamn när du sparar ett lösenord.

Det gör det mycket lättare att komma ihåg dina inloggningsuppgifter när de behövs i framtiden.

Nyheten i lösenordshanteraren presenterades först av Safari-ingenjören Ricky Mondello på Twitter.

I meddelandet skriver Ricky att lösenordshanteraren inte bara kräver ett användarnamn, utan kan även föreslå vad den tror är rätt (exempelvis din förinställda e-postadress).

En annan nyhet kring lösenordshanteren är att iPhone-användare kan välja att gömma aviseringen om byte av lösenord. Åter igen, det är iOS 15.4 eller senare som gäller.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.